Door op ‘Alle cookies accepteren’ te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons ​​privacybeleid voor meer informatie.

Start het nieuwe culturele seizoen!

14 september 2024

12.00-17.00 uur

Binnnenstad Leeuwarden

gratis toegang

Op zaterdag 14 september zetten de culturele organisaties en instellingen van Leeuwarden hun deuren daarom wagenwijd open. En bijna iedereen doet mee! Bezoek gratis voorstellingen, events, workshops, ga op tour en ontdek nog veel meer tijdens de start van het nieuwe culturele seizoen.

Start het cultureel seizoen van Leeuwarden

Overweeg jij om dit jaar eindelijk die schrijf-, dans- of theatercursus te volgen? Ben je van plan om de komende tijd naar het theater, museum of een concert te gaan? Dit is je dag om alles gratis uit te proberen, om voorproefjes mee te maken, en alvast een bezoekje te brengen aan een van de locaties. Want op 14 september start het cultureel seizoen van Leeuwarden met het Uit in Huis festival: bijna alle organisaties zetten hun deuren wagenwijd open om jou gratis kennis te laten maken met hun aanbod!

Extra veel deuren open
door samenwerking met
Open Monumentendag

Dit jaar zetten niet alleen de culturele instellingen hun deuren open. Nee, je kunt je zaterdag vullen met nóg meer cultuur en een stukje historie, want deze dag is het ook Open Monumentendag.

Dit jaar is het thema van Open Monumentendag bijzondere plafonds: in en rond de binnenstad kun je prachtige locaties bezoeken en van de bijzondere plafonds genieten. Ga op ontdekking: af en toe kom je daar zelfs een verrassingsact tegen van het Uit in Huis festival!

Naast Open Monumentendag en het Uit in Huis festival is er nog meer feest in de stad, want het Shantyfestival vindt ook deze dag plaats!

Ga mee op de
meest bijzondere routes

Maak een theatrale route door de stad met een bijzonder historische figuur, en bezoek een aantal instellingen en monumenten. Ga mee met een stadsgids en hoor de prachtige verhalen van onze binnenstad, afgewisseld met die ene voorstelling of dat bezoek aan dat ene prachtige plafond.

Stap op de fiets en ontdek de poëzie en literatuur van de stad, of stap op een praam en bereik de instellingen vanaf het water terwijl je onderweg de mooiste verhalen hoort. Bekijk het overzicht van alle routes (met en zonder gidsen) en laat je verrassen!